Trets comuns als expedients

Trets comuns

Motivació. L’escassa fonamentació dels càrrecs i les irregularitats en la tramitació indiquen que els pretexts adduïts encobreixen una intencionalitat repressiva. Es pretén castigar de manera exemplaritzant tota forma d’oposició cívica a la política educativa del Govern.
Moment. En els dos casos es tria un moment de baixa capacitat de resposta per part de la comunitat educativa, a causa de la interrupció de l’activitat escolar. Probablement no passarà el mateix amb els propers expedients, que s’esperen just després de festes.
Executor. El secretari autonòmic es perfila com a principal responsable de l’obertura dels expedients. És ell qui pren les decisions dins la Conselleria, a més de ser persona molt grata al president de la FNCB. Segons declaracions de Rafel Andreu a l’Ara Balears (30 d’octubre), “totes les informacions” de què disposen “apunten en la línia que no hi ha hagut una tramitació administrativa objectiva i que la mà de Guillem Estarellas és darrere de tot”.
Instigador. El FNCB és l’autor de la denúncia en el cas de Marratxí; en el de Maó, fou l’única entitat que emeté un comunicat de complaença amb la sanció. Curiosament, en els dos casos, dirigents del grupuscle radical es reuniren setmanes abans de l’inici dels expedients amb els màxims responsables d’Educació en les dependències de la Conselleria. En sortir de la primera d’aquestes reunions, el 5 de juny, el president de la FNCB manifestà : “La consellera s’ha mostrat ferma en el compliment de la normativa, i ha assegurat que se sancionarà qui intenti vulnerar-la”. En la segona, el 22 de novembre, es va transmetre a la Conselleria la necessitat “de veure que totes les denúncies realitzades i els sofriments patits en els centres des que es va iniciar la vaga no queden impunes”. Les dues vegades varen ser escoltats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s