Què sabem de les proves IAQSE

iaqseEl IAQSE, un organisme depenent de la Conselleria d’Educació, fa cada dos anys una avaluació de les competències lingüístiques i matemàtiques (a vegades també d’interacció amb el medi) entre els nostres estudiants de 4t de Primària i de 2n d’ESO. La darrera es realitzà el curs passat, però encara no s’ha publicat. El Pla Pilot Plurilingüe és el precedent voluntari del TIL, que mig centenar de centres educatius posaren en marxa el curs passat. La Conselleria encara no ha adoptat mesures per avaluar aquest Pla. Tampoc no ha proporcionat tots els recursos que havia promès als centres que s’hi acolliren.
El dia 24 d’octubre, coincidint amb la jornada de vaga general i amb un termini de presentació de només cinc dies, es publicà al BOIB la convocatòria d’aplicadors i correctors de les proves. Un pic anomenats, els examinadors hagueren de signar un acord de confidencialitat, cosa no habitual en aquests casos: la confidencialitat és obligació del funcionari. S’afirma que la mostra de 4.500 alumnes seleccionada pel IAQSE és “representativa de l’alumnat de 1r, 3r i 5è d’EP de les Illes Balears”, ja que tant els 50 centres participants com els alumnes de cada centre s’han triat de manera aleatòria.
Els primers dies d’aplicació de les proves, mestres i sindicats denunciaren anomalies. Ni els alumnes ni els mestres participants s’han pogut emportar un exemplar de les proves, com és habitual en aquests casos; això fa impossible que es pugui valorar el tipus de preguntes i el grau de dificultat. En els centres, els tècnics del IAQSE han fet eliminar els registres de les proves dels discs durs. A alguns alumnes se’ls obligà a fer la prova, a pesar que duein un document signat pels seus pares en el que s’hi oposaven.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s